MOROTSKAKA

Här ska ni få ett smaskigt recept på morotskaka i långpanna som jag brukar göra.
Alltså det är så gott !
 
 
Ingredienser till kaksmeten:
 
4 st ägg
4 dl strösocker
200 gr smält smör
4-6 dl rivna morötter
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
 
Ingredienser till glasyren:
 
200 gr naturell philadelphiaost
150 gr rumsvarmt smör
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
 
Jag gör nästan alltid dubbelsats av glasyren för jag tycker inte att det ska snålas på det godaste :-)
 
Gör så här:
 
1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna. Rör sist i de rivna morötterna.
 
2. Smörj och bröa långpannan, häll i smeten och strö om du vill på lite extra kanel och kardemumma. Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca: 12-15 minuter. Beror lite på hur stor långpannan är. Låt kakan sedan svalna.
 
3. Till glasyren är det bara att blanda ihop allt för hand. Ta en elvisp och vispa allt till en slät kräm. Smaka av och tillsätt ev. mer vaniljsocker. Bred krämen över kakan och skär upp den i lagomt stora rutor. Servera och bli beroende!
 
 
 
 
Allmänt, Recept | |
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Gott :D

Upp